Amvona

Ελπίδα Πίστης

  • Published in Orthodoxy
  • Read 4415 times

Ένα σημαντικό άρθρο της USA εγγραφές σήμερα με απλά λόγια την πραγματικότητα του αμερικανικού λαού, και το πιο σημαντικό στο μέλλον - τα παιδιά μας. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρω ότι δεν υπήρχαν στατιστικά στοιχεία από το συγκρότημα «σημαντικό» οικονομολόγοι, ούτε ξόρκι από την Wall Street κερδοσκόπους. Δεν υπήρχε ούτε ένα "αστεία" άμυνας από μια μεγάλη τράπεζα, για τη νομική τεχνικές που εμπλέκονται στην κλοπή στο σπίτι μιας αμερικανικής οικογένειας. Τέλος, λυπούμαστε για την έκθεση στον αναγνώστη ότι δεν υπήρχε καν ένα εντυπωσιακό διατριβή από ένα υπερήφανο θεολόγος. Αντ 'αυτού βρήκαμε μόνο επιστολές γράφτηκαν από τα παιδιά στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, αλλά για εμάς θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχει την ανάγνωση του Ευαγγελίου.

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ευαγγέλιο είναι ζωντανός με κάθε χτύπο της καρδιάς τους. Είναι μάρτυρες σε μια ζωντανή πίστη, η οποία βρίσκεται πάνω απ 'όλα το θόρυβο στην κοινωνία μας, ο αμετάβλητος Ευαγγέλιο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, αν θέλουμε να το δούμε


Το άρθρο αυτό φέρνει στο φως αμερικανική ταχυδρομική υπηρεσία των εργαζομένων που χειρίζονται επιστολών προς Σάντα. Λένε περισσότερα γράμματα ζητήσει για τα βασικά στοιχεία του τρέχοντος έτους - αντικείμενα όπως κάλτσες παλτά και παπούτσια - και όχι κούκλες Barbie, τα τηλεοπτικά παιχνίδια και τους υπολογιστές.

 

Ο κ. Peter Fontana και 22 από τους συναδέλφους ταχυδρομικών υπαλλήλων του θα λύσει 2 εκατομμύρια γράμματα σε αυτό που αποκαλούν «Επιχείρηση Santa», το οποίο συνδέει άπορα παιδιά με το "μυστικό Σάντας» που απαντούν στις επιθυμίες τους.

 

Ο κ. Fontana ανέφερε:

The Boston Globe / Michele McDonald "«Η ανάγκη είναι μεγαλύτερη φέτος από ό, τι έχω δει ποτέ ... »« Ένα μικρό κορίτσι, δεν θέλω τίποτα για τον εαυτό της. Ήθελε ένα παλτό χειμώνα για τη μητέρα της ... "

 

Διαβάζουμε στην επιστολή του σήμερα:


 “…Ἀδελφοί, μὴ ἀποβάλητε οὖν τὴν παρρησίαν ὑμῶν, ἥτις ἔχει μισθαποδοσίαν μεγάλην.”   (Πρὸς Ἑβραίους 10:35)

 

Και πάλι:

 

Cesar, 7, έγραψε για τον εαυτό του και την αδελφή μωρών του:


"Φέτος η μαμά μου δεν έχουν πολλά χρήματα να δαπανήσουν για δώρα Χριστουγέννων έτσι γράφω για να σας", είπε ο Cesar Σάντα. «Θα μας κάνει πολύ ευτυχής εάν εσείς και τα ξωτικά σου θα μας φέρει τα παιχνίδια και τα ρούχα."

 

Θα μπορούσε επιστολή αυτού του παιδιού να μην είναι ως εξής:


Ἔστιν δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων.” (Πρὸς Ἑβραίους 11:1)

 

Μια ανύπαντρη μητέρα ενός οκτάχρονο κορίτσι και δύο χρονών αγόρι απηύθυνε σε μια "απενεργοποιήσετε ειδοποίηση» από την ηλεκτρική εταιρεία. Έγραψε ότι έχασε πρόσφατα τη δουλειά της:

StNicholas
"Δεν είμαι σε θέση να αγοράσουν τα παιδιά τα παιχνίδια και τα ρούχα», είπε. " Σάντα μπορεί να με βοηθήσει με την οικογένειά μου;"

 

Αλλά δεδομένου ότι το πρόγραμμα συνδέεται εκείνοι που θα δώσει, σε όσους έχουν ανάγκη στην πλήρη ανωνυμία, μαθαίνουμε:


Ἐν ταύτῃ γὰρ ἐμαρτυρήθησαν οἱ πρεσβύτεροι. Πίστει νοοῦμεν κατηρτίσθαι τοὺς αἰῶνας ῥήματι θεοῦ, εἰς τὸ μὴ ἐκ φαινομένων τά βλεπόμενα γεγονέναι.” (Πρὸς Ἑβραίους 11:3)
 
Melanney, εννέα χρονών κοριτσάκι, έγραψε ζητώντας Σάντα για ένα παλτό και μπότες:


 "Έχω ένα πολύ καλό κορίτσι φέτος" έγραψε

 

Αλλά αυτό δεν είναι ό, τι διαβάζουμε, τι διαβάζουμε ήταν:


“χωρὶς δὲ πίστεως ἀδύνατον εὐαρεστῆσαι• πιστεῦσαι γὰρ δεῖ τὸν προσερχόμενον τῷ θεῷ, ὅτι ἔστιν, καὶ τοῖς ἐκζητοῦσιν αὐτὸν μισθαποδότης γίνεται.”  (Πρὸς Ἑβραίους 11:6)

 

Μας αρέσει στην Αμερική να δαπανούμε μεγάλο μέρος του χρόνου να κατηγορούμε τους άλλους για την ταλαιπωρία μας και την τρέχουσα κατάσταση. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι όλοι μερίδιο της ευθύνης. Ίσως λίγο περισσότερο από  ό, τι άλλες, αλλά αυτό είναι άσχετο, γιατί μπορεί να αλλάξει μόνο τη δική μας συμπεριφορά, και ίσως το παράδειγμα λίγους που βρίσκονται κοντά σε μας.

 

Δεν θα ήταν ωραίο αν οι άνθρωποι σε αυτό το βίντεο πολεμούσαν μεταξύ τους για να πάρουν τα δώρα να δώσει το «μυστικό Σάντα» πρόγραμμα;

 

Δεν θα βρούμε την ειρήνη, και να θεραπεύσει τον πολιτισμό μας, αν μπορούσαμε να κοιτάξουμε πέρα από τους εαυτούς μας, για να τον «άλλο», ιδιαίτερα όταν οι «άλλοι» είναι οι αθώοι που υποφέρουν;

Amvona News

Amvona publishes critical articles and interviews at the intersection of Faith, Finance and Economics.

Don't
Hesitate To
Contact Us

 

145 Pine Haven Shores Road
Suite 2293
Shelburne, VT 05482

Feel free to email us. We would be happy to answer any questions you might have.


Copyright © 2019 Amvona