Amvona

Rate this item
(0 votes)

Banka Botërore vlerëson se aksioni antiinformalitet është hapi i duhur i ndërmarrë nga qeveria, por duhet të kihet kujdes në mënyrë që shtresat e varfra të trajtohen me paketa mbrojtëse.

imageNga prezantimi i raportit me Bankën Botërore

Në një takim të mbajtur dje për publikimin e raportit më të fundit për ekonominë në Ballkan, drejtoresha e Bankës Botë...

Rate this item
(0 votes)

Bizneseve që kanë borxh tatimor do t’u mblidhet detyrimi me forcë, duke u marrë çdo ditë 50 për qind të xhiros. Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve, Briseida Shehaj, sqaroi dje në një konferencë për shtyp ndryshimet që vijnë si efekt i hyrjes në fuqi të ligjit “Për procedurat tatimore”, i miratuar në Parlament tri ditë më parë.

imageBriseida Shehaj “P...

Rate this item
(0 votes)

Gjendja e një pjese të mirë të rrjetit rrugor në vend paraqitet problematike dhe amortizimi i tyre ka rritur vit pas viti koston që duhet për t’i sjellë ato në kushte normale për mirëmbajtje.

imageMinistri i Transporteve Haxhinasto Në konferencën ndërkombëtare të mbajtur dje në Tiranë, ministri i Transportit, Edmond Haxhinasto, tha se nga një vlerësim i...

Rate this item
(0 votes)

Makinat e përdorura që janë më të vjetra se viti 2005 do të paguajnë një taksë më të lartë zhdoganimi sesa paguanin deri dje. Gazeta sjell sot shembujt për secilën kategori, duke krahasuar çmimin e ri me që ishte në fuqi më herët. Për shumicën e rasteve, rritja e vlerës së zhdoganimit shkon 30 për qind, por ka raste edhe më shumë....

Rate this item
(0 votes)

Të gjitha bizneset që kanë të instaluar kasën fiskale, në fund të çdo dite pune duhet të raportojnë bilancin e tyre pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve.

Kjo në fakt është një procedurë elektronike, e cila duhet të bëhet në baza ditore. Afati i fundit i lënë në dispozicion për këtë raportim është mesnata. Në një njoftim për shtyp Drejtoria...

Tuesday, 08 September 2015 |

Koncesion edhe për lotarinë e kuponit tatimor

Written by
Rate this item
(0 votes)

Lotaria përmes kuponit tatimor nuk është e re, të paktën për sa i përket lakimit si një opsion për të nxitur qytetarët që ta kërkojnë atë pas çdo blerjeje. 

Por duket se gjërat po bëhen më konkrete këto ditë, kur është bërë i qartë aksioni për luftën ndaj informalitetit.

imageMinistri i Financave, Shkelqim Cani Ministria e Financave deklaron zyrtarisht...

Rate this item
(0 votes)

BSH mban të pandryshuar normën bazë të interesit për lekun. Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë mori në shqyrtim dhe miratoi në mbledhjen e së mërkurës, Raportin e Ndërmjetëm të Politikës Monetare....

Rate this item
(0 votes)

Kriza dhe bllokimi i lejeve të ndërtimit në Sarandë ulin importin e mallrave në Portin e Sarandës. Që nga fillimi i vitit, të dhënat tregojnë rezultate negative, për sa i përket përpunimit të trageteve. E kundërta mund të thuhet për mjetet lundruese me turistë, të cilët janë në shifra rekord.

imageDrejtori i Portit Detar në Sarandë, Sotir Davella Drejto...

Rate this item
(0 votes)

Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve Brisida Shehaj në një deklaratë për mediat këtë të hënë ka sqaruar se aksioni i Qeverisë kundër informalitetit që pritet të nisë këtë javë, nuk është luftë kundër biznesit, por synon mbrojtjen e konsumatorit në disa aspekte....

Rate this item
(0 votes)

imageThe Albanian government said that a statue of Catholic missionary Nilo Catalano will be erected in place of the Saint Athanasios Orthodox church that was demolished on Wednesday.

The Saint Athanasios church in the village of Drymmades was demolished by the Himare municipality despite protests by the Orthodox Church of Albania, the Greek foreign...

Page 1 of 9

© 2014 Amvona. All rights reserved. visit www.lemelsoncapital.com

Top Desktop version